DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2790
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 28 maja 2018, 17:32

Eagle nie planuję ;) Mogę udostępnić pliki gerber, BOM i schemat.

Awatar użytkownika
xyzyx
Posty: 7
Rejestracja: 18 lis 2016, 13:14
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: xyzyx » 28 maja 2018, 17:58

Jeżeli można to chętnie :-)


Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 36
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 31 maja 2018, 21:23

Czy Marlin dla DUE3DOM i jego pod wersji jest dalej rozwijany ?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2790
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 01 cze 2018, 5:55

A tego nie wiem. Nie używałem Marlina od dawien dawna.

Garreth
Posty: 977
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Garreth » 03 cze 2018, 9:02

DarioX7 pisze:Czy Marlin dla DUE3DOM i jego pod wersji jest dalej rozwijany ?
Oczywiscie,

Wystarczy spojrzec na aktywnosc w commitach i pull requestach https://github.com/MarlinFirmware/Marli ... gfix-2.0.x

Ostatnia zmiane wrzucili 20 minut temu

Nie jest to "osobny" czy "specjany" Marlin dla due3dom i nigdy takiego nie bylo, ale definicje płytek są, więc wystarczy w configu wybrać to co się ma.

Awatar użytkownika
xyzyx
Posty: 7
Rejestracja: 18 lis 2016, 13:14
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: xyzyx » 04 cze 2018, 9:04

Krzysztof, jeszcze jedno pytanie o PCB, jakiej grubości miedź brałeś pod uwagę przy projektowaniu?
Niedługo będę testował sobie zabezpieczenie powierzchni na PCB wyprodukowanych sposobem domowym i pomyślałem aby przy okazji zrobić coś pożytecznego co się przyda, dlatego wybór padł na DUE3DOM LE ;-)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2790
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 04 cze 2018, 16:33

Brałem w standardzie, 1oz, czyli 35um

Imi
Posty: 3
Rejestracja: 21 maja 2018, 17:39
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Imi » 29 cze 2018, 0:18

Wiem że było to już pisane ale jak z udostępnieniem plików?

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 36
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 11 lip 2018, 20:20

Czy ktoś złożył już tą elektronikę i działa na niej?
Mi brakuje jeszcze paru części z TME i chin.
Pytanie do @Krzysztofa - jakiej pasty lutowniczej używasz (topnika i cyny też) ? Lub polecasz ?


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości