DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2800
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 12 lip 2018, 18:39

Kupuję tą pastę i nie mam problemów z nią
https://allegro.pl/pasta-lutownicza-smd ... 19269.html
Wcześniej używałem jakieś inne, w strzykawkach, easy Print i to była porażka.
Co do topnika, to używam Wartona. Wcześniej używałem topnika KE-TSF6502-10CC z którego byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Niestety się skończył i wykańczam duże pudełko Wartona którego kiedyś zakupiłem :)

Imi
Posty: 4
Rejestracja: 21 maja 2018, 17:39
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Imi » 16 lip 2018, 0:05

To co podałeś można spokojnie dostać na Aliexpress. Co do gniazda bezpieczników na tej płycie, to jakie ono ma być? Płytka ma 4 punkty lutownicze pod to gniazdo a te które znajduje mają 2 wyprowadzenia.


Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 37
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 16 lip 2018, 7:33

Krzysztof pisze:Raster pod takie gniazda
https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 4c4dQswzIy
Będę mieć tę gniazda z tej aukcji, więc mogę odsprzedać kilka sztuk.
https://m.aliexpress.com/item/328683641 ... sstype=600

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 37
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 16 lip 2018, 18:55

@Krzysztof nie podawałeś BOM dla tej małej płytki do obsługi termopar ?
Jakbym mógł poprosić, jakie rezystory i kondensatory SMD mają tam być, było by super.
Oczywiście wiadomo że są 2x MAX6675.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2800
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 16 lip 2018, 20:22

Wrzucam schemat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 37
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 04 sie 2018, 13:34

Elementy SMD w większości polutowane Obrazek

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

krzychosz123
Posty: 1
Rejestracja: 02 wrz 2017, 21:01
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: krzychosz123 » 13 sie 2018, 6:42

Witam,
a Kolega udostępni PCB na wspomnianym wcześniej GitHub ? ;)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2800
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 15 sie 2018, 16:45

Nie mam czasu ogarnąć Githuba. Wrzucam załączniki z gerberami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

liteonit
Posty: 9
Rejestracja: 20 kwie 2016, 7:01
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: liteonit » 22 sie 2018, 20:41

W pliku Gerbers.rar brakuje pliku otworów.
Krzysztof czy możesz załączyć ten plik (drill layer) ?


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości