DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2857
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 11 sty 2019, 6:26

W związku z faktem, że nie było kontynuacji produkcji płytki z mojej strony, ani że nie mam sklepu z takimi fantami, Wojtek z blackfrog.pl przejął wszystkie 3 platformy DUE3DOM. Co on z nimi teraz zrobi - zależy od niego.

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 452
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:47
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: g4ever » 16 sty 2019, 22:39

DarioX7 pisze:@Krzysztof, kilka pytań:

1. Czy masz zamiar udostępnić swój schemat płytki na github-ie lub innym podobnym portalu ?
2. Jakie piny na złączu "EXTERNAL" mogą być używane jako PWM? Chcę podpiąć dodatkowe wentylatory.
Jeśli się nie mylę z tego obrazka:
Obrazek
to piny które są zdolne do PWM to D35 i D40




Złącze external (w nawiasie nr pinu audiobook jaki należy wpisać w konfiguracji) 7(40), 8(37), 11(35), 12(33), 13(31),

Co do udostępnie nia na razie nie przewiduję



Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 256
Rejestracja: 19 kwie 2016, 22:07
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Marcin1415 » 24 sty 2019, 19:19

g4ever pisze:Płytki due3dom le zostały zlecone do produkcji.
Gdy będą gotowe trafią do montażu.


Kiedy będą mniej więcej wystawione w sklepie i w jakiej cenie?

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 27 sty 2019, 19:40

g4ever pisze:
DarioX7 pisze:@Krzysztof, kilka pytań:

1. Czy masz zamiar udostępnić swój schemat płytki na github-ie lub innym podobnym portalu ?
2. Jakie piny na złączu "EXTERNAL" mogą być używane jako PWM? Chcę podpiąć dodatkowe wentylatory.
Jeśli się nie mylę z tego obrazka:
Obrazek
to piny które są zdolne do PWM to D35 i D40




Złącze external (w nawiasie nr pinu audiobook jaki należy wpisać w konfiguracji) 7(40), 8(37), 11(35), 12(33), 13(31),

Co do udostępnie nia na razie nie przewiduję


Dzięki za odpowiedz.

Miał bym inną prośbę odnośnie j tej płytki, skoro nie udostępniasz plików na np github, to prosił bym się wyczytanie / rozrysowanie wymiarów otworów montażowych, jak i samej płytki DUE3DOM LE, by można było jakoś precyzyjnie zaprojektować obudowę, niż bawić się "linijką".

stormy
Posty: 4
Rejestracja: 02 sty 2019, 14:25
Lokalizacja: Warszawa/Izabelin
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: stormy » 27 sty 2019, 20:24

DarioX7 pisze:Miał bym inną prośbę odnośnie j tej płytki, skoro nie udostępniasz plików na np github, to prosił bym się wyczytanie / rozrysowanie wymiarów otworów montażowych, jak i samej płytki DUE3DOM LE, by można było jakoś precyzyjnie zaprojektować obudowę, niż bawić się "linijką".


Przecież kilka postów wyżej masz załącznik "Gerbers.rar" w którym jest i schemat i gerbery.
Chyba nie musi być koniecznie na githubie? :LOL:

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 28 sty 2019, 8:16

stormy pisze:
DarioX7 pisze:Miał bym inną prośbę odnośnie j tej płytki, skoro nie udostępniasz plików na np github, to prosił bym się wyczytanie / rozrysowanie wymiarów otworów montażowych, jak i samej płytki DUE3DOM LE, by można było jakoś precyzyjnie zaprojektować obudowę, niż bawić się "linijką".


Przecież kilka postów wyżej masz załącznik "Gerbers.rar" w którym jest i schemat i gerbery.
Chyba nie musi być koniecznie na githubie? :LOL:


A da się to zaimportować do Autodesk Eagle ?
Bo nie chcę specjalnie ściągać jakiś innych programów by sobie pomierzyć.

stormy
Posty: 4
Rejestracja: 02 sty 2019, 14:25
Lokalizacja: Warszawa/Izabelin
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: stormy » 28 sty 2019, 17:00

DarioX7 pisze:A da się to zaimportować do Autodesk Eagle ?


Da się.

BTW - nie szybciej by było w google wpisać "eagle import gerber" ?

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 28 sty 2019, 17:06

stormy pisze:
DarioX7 pisze:A da się to zaimportować do Autodesk Eagle ?


Da się.

BTW - nie szybciej by było w google wpisać "eagle import gerber" ?
Tak właśnie szukałem, ale wyniki były tylko dla starszych wersji Eagle, próbowałem w programie z wszystkich opcji importu, ale bez sukcesów.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości