DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

stormy
Posty: 4
Rejestracja: 02 sty 2019, 14:25
Lokalizacja: Warszawa/Izabelin
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: stormy » 31 sty 2019, 12:59

W razie czego zawsze możesz użyć darmowego KiCAD'a który jest IMHO znacznie przyjemniejszy niż Eagle.
I KiCAD potrafi importować pliki z Eagle oraz ma moduł GerberView.

Awatar użytkownika
artusiek
Posty: 8
Rejestracja: 15 mar 2017, 23:57
Lokalizacja: Czadrów
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: artusiek » 31 sty 2019, 18:40

Witam .
Powoli ogarniam własne corexy , mechanika już stoi , elektronika ... mam zamiar użyć kupione wcześnie Due3dom LE .
Dokupiłem TCM 2208 i właśnie w tej sprawie . Nie jestem elektronikiem ( ogarniam lutownice i w która stronę prąd płynie więc nawet jeśli to trywialne pytanie nie bicie .... no chociaż nie po klejnotach ) jak mam ustawić MS1 do MS4 ?
Czy możecie mi w tym pomóc ... robota idzie wolno - ciągły brak czasu , a jak już wygrzebię trochę to utykam na takich kawałkach i znowu stoję

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2855
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 01 lut 2019, 18:29

Na płytce masz narysowane które zworki trzeba zalutować dla TCM

Awatar użytkownika
artusiek
Posty: 8
Rejestracja: 15 mar 2017, 23:57
Lokalizacja: Czadrów
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: artusiek » 01 lut 2019, 22:48

Jutro polutuje ... dziś niestety w pracy ... dzięki . :Piwo:
Czy może mi podpowiedzieć jak podłączyć zasilenie tz gdzie jest + gdzie - ,
Jak sa ozanaczone endstopy , tz który PIN jest + , - , S ?

Awatar użytkownika
artusiek
Posty: 8
Rejestracja: 15 mar 2017, 23:57
Lokalizacja: Czadrów
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: artusiek » 02 lut 2019, 20:06

artusiek pisze:Jutro polutuje ... dziś niestety w pracy ... dzięki . :Piwo:
Czy może mi podpowiedzieć jak podłączyć zasilenie tz gdzie jest + gdzie - ,
Jak sa ozanaczone endstopy , tz który PIN jest + , - , S ?

Już rozgryzłem .... teraz czas na pierwsze testy


Awatar użytkownika
mikun
Posty: 80
Rejestracja: 21 wrz 2017, 9:01
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: mikun » 21 lut 2019, 18:25

Czy płytki się już "zmontażowały"?


Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: DarioX7 » 25 lut 2019, 21:16

g4ever pisze:Trwają testy po mieście montażu


Daj znać, czy udało wam się uruchomić dodatkowy moduł z MAX6675, wraz z TMC2130 na tym samym sprzętowym SPI.
Mi wariowały TMC przy drukowaniu z wpiętym modułem. Nadal walczę by uruchomić MAX6675 na Marlin2.0.



Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości