4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Jubitom
Posty: 14
Rejestracja: 23 mar 2018, 7:56
Kontaktowanie:

4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: Jubitom » 19 kwie 2019, 19:41

Witam potrzebuje frezowac drobne elementy , (blacha 1mm w miekkim metalu ) ,oraz wygrawerowac drobne napisy na malym elemencie np 7 x 5mm - czy da sie?
Cena 540 funtów Obrazek

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

mcexperts
Posty: 609
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: 4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: mcexperts » 19 kwie 2019, 20:51

To jest bardzo fajna frezarka na śrubach tocznych, metal 1mm na przejście w aluminiowej spokojnie pójdzie.

Co do grawerki, tutaj już kwestia frezów.

Jeżeli widziałeś że ktoś takie grawerki robi to też odtworzysz.

Wersja bez 4 osi jest jakaś 100 tańsza, ale jak odsprzedaż komuś os.

Jubitom
Posty: 14
Rejestracja: 23 mar 2018, 7:56
Kontaktowanie:

Re: 4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: Jubitom » 20 kwie 2019, 8:01

Tak bo zlecalem, ale na grawerce roland i signature.
To tych frezarek jaki program jest potrzebny ,czy
trzeba dokupic program - tak aby bylo legalnie?
Amator sobie z tym poradzi ? Proste grafiki sam sobie ogarniam ale nie robilem jeszcze w wektorze .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

mcexperts
Posty: 609
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: 4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: mcexperts » 20 kwie 2019, 16:50

Z każdą frezarka działa mach, 500 linii darmo później trzeba uleczyć.
Albo Linux CNC albo grbl sender albo tysiąc innych, w tym repetier.

Toolchain jest prosty: rysunek, inscape, gcode do CNC

Jubitom
Posty: 14
Rejestracja: 23 mar 2018, 7:56
Kontaktowanie:

Re: 4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: Jubitom » 20 kwie 2019, 17:58

Dziękuję
Czyli cena programu zalezy od ilosci lini ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

mcexperts
Posty: 609
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: 4 axis cnc 3020t z ebay czy cos to warte ?

Postautor: mcexperts » 21 kwie 2019, 8:46

Jubitom pisze:Dziękuję
Czyli cena programu zalezy od ilosci lini ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Inaczej: mach3 jest najczęściej piratowanym programem, i chińczyk na płycie daje mach3 z lekarstwem ;)
Wystarczy wgrać pliki już działa.

Jest mnóstwo programów do obsługi CNC, nie tylko mach, ale taki repetier darmowy i działa etc...


Wróć do „Nie wiesz gdzie pytać? Zapytaj tutaj …”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości